skrittmaskin.

Äntligen! Vår skrittmaskin är klar! Dicta stod för invigningen, och var jätteduktig! Hon har nog gått i sån hos Emma innan. Calista tyckte det var lite läskigt dock. Cagancho, som aldrig gått i en sån förut, var också jätteduktig och fattade direkt vad han skulle göra, trots att det blev lite trav emellanåt också :) Ivan, som har sina hästar i grannstallet, var här idag och hängde lite på Cobolt. Cobolt är vår 3-åriga valack e: Cyklon 1083, båda uppstallade på Forsgård :) Han var jätteduktig, och Ivan kunde tillochmed sitta upp på honom idag! Tredje gången han är här, så det är stora framsteg. Blir en fin häst den lille sötnosen!

Nu ska jag åka in till Helsingborg och hämta hem Cia, som varit hemma i Götet sen igår, då hon var ledig idag.

Puss hej!

ridbyxor.

Vi har kanske världens bästa chefer, helt allvarligt. Idag när vi stod och eftermiddagsmockade kom Jenny med något i handen. Jaja, tänkte jag, hon har väl fått en ny tröja från Jacson eller så. Men icke, det var ett par ridbyxor, till oss! Ett par var, för att hon och Niklas tyckte vi hade varit så duktiga i helgen, med 4-års championat och så. Fick världens fånigaste leende, men tackade så mycket och tog emot. De är så sjukt sköna! Blir premiärtur i sadeln imorgon.

Vi var iväg till Helsingborg idag igen med 4-åringarna. Alla fyra gick i lördags, men bara tre gick vidare till idag. Akarla, Anisolde och Armanie. Alla var jätteduktiga, men endast Anisolde fick tillräckligt bedömningspoäng för att komma till Flyinge under Breeders. Men hellre att bara en gick vidare, än att ingen gjorde det :) Med till Breeders kommer också 5-åringarna Architecht, Aquad'or och 6-åringa Click and Cash 1155.

Nu blir det en dusch, lite te, och TVtittande. Och lite bilder så klart. Puss hej!


Armani är fin på tävling :)


Fina och supersköna ridbyxor :) Schysst bonus!

drömhingsten.

Hej hopp alla glada!

Idag har jag svävat på moln hela dagen! Varför? Jo, för jag har idag ridit världens underbaraste hingst! Radisson skulle ridas, och jag var den lycklige som skulle göra det. Jag känner mig som ett litet barn på julafton, men det blir man när man suttit på en sådan häst. Den stora vita drömhingsten är inte bara en myt, det är Radisson! Tänkte att ni kanske ville veta det.

Imorgon är det 4-års championat i Helsingborg, och vi har fyra små bebisar som ska iväg med Cia, Niklas och Jenny. Blir spännande, hoppas att alla tar sig vidare till söndagen också :)

Sov så gott!

skogshuggare.

Hej hej!

I veckan har vi haft en praktikant, hon heter Pernilla och går i nian. Hon är jätteduktig :) Kommer vara här nästa vecka med, mån-fre, 7-16, så det är skönt med lite extra hjälp. Sedan kommer det en ny praktikant v. 40-46. Blir intressant, hoppas att hon är bra hon med! Vi hade ju världens bästa praktikant i somras, Jennifer, henne saknar vi!! På tal om ingenting, i tisdags bestämde vi oss för att leka skogshuggare och klippa bort lite döda grenar längst en ridväg, så man slipper ducka hela tiden, och man istället kan trava ohindrat. Blev riktigt bra, vi red där idag och kollade läget. Igår, onsdag, var vi lediga tillsammans och dagen till ära begav vi oss, med vår nyutbetalade lön, till Ullared! Fan vilket monsterstort ställe! 5 stora kassar senare, fyllda med allt från räkost till stora bilsvampar, till ridbyxor till hundgodis. Nöjda och glada, men lite hungriga, begav vi oss hemåt igen. Med ett stopp på Max så klart. (Allt efter att killen i 3s försäljningsbås stött på Cia).

Idag har vi som sagt ridit i skogen, men också på banan. Cia har ridit Architecht och Aquad'or, samt longerat Cyklon, medan Anna har ridit Dicta och Sheraton, samt longerat Clicken. Clicken fick bli av med sin långa murvelpäls idag också, riktigt snäll att klippa faktiskt, så det gick bra :)

Nu blir det lite godis framför tv, och kanske några timmars halvsömn innan det ska kvällsfodras. I helgen är det 4-årschampionat i Helsingborg, så vi har fyra 4-åringar att frisera och bada imorgon. Förhoppningsvis kommer alla fyra vidare till söndagen :)

summering v. 37

Okej, nu har vi varit dåliga på att blogga. Fy på oss! Vi ska skärpa oss, vi lovar. Under veckan har det iaf tävlats unghästar, i onsdags rättare bestämt. Clicken, Architecht och Aquad'or var iväg till Dagstorp och hoppade 120+130. Säsongens första inne för dom, och dom var duktiga! I söndags (igår) var det dags för de "stora" hästarna att börja hoppa inne i Ljungby. Dicta var duktig och kom 2a i 135 :) Cia åkte med och Anna stannade hemma på gården. Efter att ha jobbat själv hela dagen (med vad som kändes som 400 hästar som skulle ut i hagen), var det mäkta roligt att komma in och inte kunna duscha. Brunnen vi har vattnet ifrån hade pajat under dagen, och kom inte tillbaka förrän i eftermiddags. Men att alla 4 hästar man ridit under dagen gått bra, vägde upp en hel del kan jag lova. Clicken gick jättefint och var sammarbetsvillig, han är inte som någon annan häst att rida. Han är lika trevlig som alla de andra, men hans gångarter gör honom så himla häftig! Det känns verkligen att det är en stor hingst man sitter på. Love it! Akarla var också fin på banan, mår gott av att ha gått mkt i skogen mellan tävlingarna, hon kändes jättebra lilltjejen! Jacson var cool men pigg i skogen, det är roligt att galoppera tycker hon. Sheraton var också fin på banan, är rätt häftig att rida också. Såna dagar svävar man liksom omkring i stallet på små moln. När man inser vilken otrolig förmån man har, som får sitta på så grymt fina hästar nästan varje dag! Det är som sagt världens bästa jobb!

Idag började vår 2 veckors praktikant, Pernilla. Hon är duktig, så det känns riktigt skönt :) Cia och hon red i skogen, och jag stannade hemma och gjorde iordning hästar till Niklas. Rätt skönt att göra det emellanåt också. Har börjat städa ur sadelkammaren också, lite mer ordning. Har fått in ett skåp som Kenneth fick från en gammal affär. Blir så himla fint! :)

vattenhinkar och grävning.

Hej hej!

Känns som det bara är jag som skrivit senaste tiden, men det blir nog bättre när Cia fått sitt bredband :) Idag har vi ridit i skogen, först med Canelia och Jacson, sedan med Akarla och Dicta. Pigga hästar! Cia har varit hemma i Göteborg i helgen, så jag har fått jobba själv, och fatta vad skönt det är att hon är hemma igen! Klättrade Jacson och Dicta igår, så de var nog lite matta trots att de dolde det ganska bra med att springa fort. Tävlingsinstinkten är lite stark på de två.. Utöver det har vi bytt vatten åt alla hästar som har vattenhink, dvs 12 st. Cia eftermiddagsmockade åt hingstarna, och grävde ur 3 boxar som vi fyllde på med helt ny spån. Skönt! :) Cia har ridit Sheraton en sväng på banan, medans jag longerade Clicken. Duktig var han faktiskt, fast han försökte slippa undan ibland.. Jonas kom och skodde Architecht och Aquad'or på eftermiddagen med, så nu har de nya fina skor tills på onsdag, så de ska ivgä med Clicken och tävla i Dagstorp :) Blir Breeders för alla tre snart, spännande! Skulle ryckt lite manar idag med, står några med otroligt tjocka manar, men iochmed urgrävningarna får det göras imorgon istället.

Ungefär så ligger det till efter dagens jobb..

Puss och kram, ses på stan! (eller mer troligen på landet?)

fyraåringar.

Hej hej!

Det har varit lite dålig uppdatering nu ett par dagar, men med semestrar och sånt har det inte varit så mkt hästgrejer på gång. Idag har vi ridit i skogen hela dagen, och galopperat på fälten här intill gården. Superroligt tyckte hästarna, inte minst Marcus som blev het som tusan så fort vi kom ut på fältet :) Han är ju inte den minsta hingsten heller, rätt mycket häst att sitta på, så det blev lite kämpigt mot slutet. Var totalt slutkörd i kroppen! Vi var snabba idag föriövrigt, hann med 3 hästar var innan lunch, sedan hade vi ett sjujäkla tempo, för vi var klara 16.50. Cia åkte hem med buss till Götet 17.10 från Klippan, så nu är man ensam i huset hela helgen.. Rätt trist när man är van vid hennes glada dialekt! Men jag får så lov att överleva.

Tänkte bjuda på lite bilder av våra fyraåringar som var ute och tävlade i Dagstorp i tisdags :) Deras första tävling i ridhus, och första gången de var flätade! De var så duktiga våra små bebisar.


Akarla flätad och fin i lilla stallgången.


Anisolde, flätad och fin på stora stallgången. Stallets största häst. 178 cm i manken..


Våra fina småpojkar, Caco och Armani, tittar ut från lastbilen.


Akarla in action. Hon var duktig och nollade i båda 1m-klasserna :)


Anisolde var även hon nolla i båda 1m-klasserna :) Duktig tjej!


Armani hade tyvärr ett riv i första 1m-klassen, men var fin och fick en nolla i andra :)


Caco var jättefin, och nollade i båda 1m-klasserna :)

minisemester i Lund.

Hej hej i solen!

Nu sitter jag hos Fia, som jobbade på gården förut. Är ledig i två dagar och har då begett mig till Lund för en liten minisemester hos denna donna! Igår var vi på tävling i Dagstorp med fyraåringarna och hoppade två 1m klasser. Dom var jätteduktiga, första tävlingen i ridhus, och första gången flätade. Armani hade ett ner i första klassen, sen var han felfri i andra, Anisolde var nolla i båda, likaså Akarla och Jennys Caco :) Så fina var dom, och så duktiga! Bilder kommer i veckan ;) Men nu ska jag vara lite social med Fia, dricka lite öl och vara ledig. Tillbaka hem till Forsgård imorgon, det blir sweet! Ska ha maten klar till Cia när hon slutar kl 17, i sann hemmafru-anda!

Puss och kram, Anna

RSS 2.0