Vinst i Globen!!

Jacson är ju en jäkla stjärna!! Vad gör hon inte än går in och sätter en kanonfin runda, och VINNER fredagens 145-klass!! :D Gick med henne utanför framhoppningen, så säger Rebecka "Grattis" och jag fattar nada. Då visar det sig att hon fortfarande är i ledningen, och det är typ tre hästar kvar som ska hoppa.. Jaja, tänkte jag och gick vidare. Sen kom de med vinsttäcke, blommor och rosett, och en påse med lite fina saker i :) Slog självaste Rolf-Göran med Casall med nästan en hel sekund. Det mina vänner, det är inte dåligt gjort! Chamonix och Helena Persson segrade ju över Jacson på SM i Hammarö i Augusti (Helena/Chamonix tog guld, Niklas/Jacson tog silver), men i detta mötet segrade Jacson. Riktigt skön känsla att vinna i Globen måste jag säga! Då gör det inte så mkt att man inte kommer från stallet förrän klockan är 00.30 ;)

Nu blir det sängen, imorgon får hästarna bara trimmas melllan 07.15- 08.15. Suck.. God natt!

Stockholm International Horse Show (Globen) - dag1.

Sitter på hotellrummet, och det är inget dåligt rum vill jag lova! Sovit så gott inatt, tills jag var tvungen att kliva upp 06.30. Ryttarna får bara trimma (rida) hästarna mellan kl 8 och 8.45, sedan är arenan och framhoppningen upptagna.. Så det var bara att pallra sig ut i stallet, fodra, mocka och göra klart hästarna så Niklas kunde hinna med att rida båda två. Skulle sedan spola av benen på dom, men båda vägrade gå in i spolspiltan de satt upp. Stod där ganska länge med båda två, men gav till sist upp och tog hjälp av svampen och en hink vatten ist. Tack och lov var de inte svettiga, så drog bara av dom på kroppen med svampen också. Är så varmt nere i stallarna att de fick stå med varsitt fleecetäcke ett tag innan dagtäcket åkte på. Blir nog bara ett termotäcke på inatt, båda två var otroligt varma när jag kom imorse, och då stod de med ett undertäcke och så termotäcket över. Ska precis spring ner och ge de lite lunch, sedan ska vi ut och gå lite i eftermiddag så de får röra lite på sig. Hopp-klasserna börjar inte förrän vid 20.00 ikväll, så blir iaf 2 promenader var för de två små söta. Hade tänkt gå en liten sväng med de innan lunchen, men jag somnade :/ Ev får de lunch lite senare idag, så kan de få middag lite senare med, så det inte blir allt för långt mellan maten och tävlandet. Får höra med Niklas hur han tycker. Jag har iaf ätit jättegod hotell-frukost idag! Kanske därför jag somnade så fort jag la mig i sängen direkt efter maten.. ? Läste förresten på Facebook att det tydligen är många hemifrån som är nere på Globen Horse show, kanske träffar man på någon man känner i korridorerna :)

Ne, nu ska jag ner till mina pållehästar. Hej på ett tag.

Globen baby!!

Nu är vi på väg mot Globen International Horse Show. Ofattbart, men riktigt skoj! Åkte kl 6 imorse, måste vara framme med hästarna innan kl 13 idag, så det blev en tidig morgon. Har sovit lite mellan 7 och 8, men det är svinkallt i lastbilen så jag vaknade ganska fort. Nu är tjocksockarna på, och överväger att slänga på mig jackan också. Dumt att förvärra förkylningen som äntligen börjar ge med sig. Har dock halva apoteket i förkylningsmediciner med mig upp ;D haha! Ganska skönt att bara ha två hästar med sig, Cyklon och Jacson. Ska även bo på hotell, NICE! Dela rum med 2-3 andra hästskötare, men det blir bara skoj :) Hotellfrukost, beställa väckning, skön säng, svensk TV (vi  har bara holländsk TV i lastbilen..) och sånt skoj.

Nu dör snart batteriet på datorn, så jag ska fatta mig kort. Senaste tiden har inte hänt så mkt spännande. Jobbade själv igår, Cia var fri. Badade Globen-hästarna, red Architecht och Cagancho, packade det sista osv. En av hingstarna reste sig på väg till skritten och slog över, det var mindre skoj, men han gjorde tack och lov inte illa sig :) Slet halvt sönder min hand känns det som, men det är bara långfingret som är lite ömt :/ men inget som inte lite hästliniment kan fixa, som vanligt ;) hehe.

Hej på ett tag !

dålig update!

Det är lite dålig update nu, vi vet.. Cia och Niklas har kommit hem från Polen iaf, hästarna har varit duktiga! Så.. DET BLIR GLOBEN NÄSTA HELG !! :D Anna åker och tar med sig Jacson och Cyklon. Lycka! Igår var Cia ledig, och det var ett jäkla väder att jobba i, sprciellt själv. På eftermiddagen började det regna något så grymt, sen kom blåsten och gjorde inte saken bättre. Strömmen gick, måttlige skoj när an ska in med leriga unghästar i spolspiltan som då blev kolsvart. Men det gick bra ändå. Red Caco, Sheraton och Cagancho på banan, alla tre var rätt fina! Cagancho var lite busig, men det brukar han vara. Då vet man att hästen är frisk och mår bra :) Var supertaggad i skogen i måndags, ojoj. Idag är det iaf min tur att vara ledig, ska nog åka en sväng till Fia i Lund, hon som jobbade här när jag började. Blir lite lunch, och kanske en sväng på Novalund. Måste börja fundera ut julklappar snart, sånt är så svårt !! Jag vet iaf vad jag önskar mig - Cagancho ;) Någon som vill sponsra ? Haha.

Mer uppdatering senare, nu ska jag duscha så jag kommer iväg någon gång. Puss hej !

3-åring i skogen..

Idag har jag ridit Jennys 3-åriga sto Sötnos (e: Cagancho 1017 - Everest) i skogen. Elin red före med Architecht, och Sötnos (som egentligen heter Cahlima) var jätteduktig! Lite läskigt med vatten, men hon vi tog oss över det med :) Red även Canelia i skogen medan Elin tog sig an Dante. De var också duktiga, Dante är väldigt feg för vatten, och hoppade över bäcken man måste över ute i skogen. Nu sitter vi och tittar på Hannah Montana på Disney Channel (jag vet vi är töntar!!) och äter tortellini med carbonarasås, MUMS!

Puss hej!


avsittning.

Igår gjorde jag min första ofrivilliga avsittning på Forsgård. Har inte fallit av på över ett halvår, så det var nog på tiden.. 4-åriga Dante fick den äran, vägrade gå upp mot ridhuset för att sedan fortsätta ut i skogen, så stillastående drar han på en fruktansvärt oväntad megakatapult så jag flyget som en pollevante. Har lite ont i rumpen faktiskt, men det är inget inte lite hästliniment kan fixa tack och lov :) (Och nej mamma, jag har inte gjort illa mig allvarligt, knappt alls). Tycker nästan det är värt en eloge, sitter på så mkt olika hästar, unghästar och hingstar att det är lite av en bedrift att inte fallit av någon av de förrän nu, efter ½ år. Men så idag har Elin ridit de tre hästar vi skulle rida, och jag har gjort lite annat stallarbete, städat och myst lite med Cagancho ;)

Nu blir det pizza, sen One Tree Hill, Gossip Girl och kanske Vem kan slå Filip och Fredrik. Alternativt går jag och lägger mig, Jenny har kvällsfodrningen ikväll så. Puss hej!

första gången är speciell..

Det är ett tag sen nu, vi vet. Hur som helst, vi har fått hem två nya hästar. Dante, 4-årig valack och Ambra, 4-årigt sto. Anisolde och Akarla har åkt hem till CC Stud i Stockholm för att vila några veckor. Sen är det nog inte så mycket mer.. Just ja, Cia och Niklas åkte till Leszno, Polen, imorse kl 05.15, blir borta denna helg och nästa. Nästan två veckor utan Cia, hur ska det gå? Måttligt skoj att man fyller år den 14, och Cia fortfarande inte kommit hem!! Fast och andra sidan var jag i Belgien när hon fyllde år, så det får ses som lite payback!

Ambra har varit hos oss sedan förar helgen, och vi har longerat henne lite eftersom hon kom direkt från betet. Igår slängde vi upp Elin, som fick prova trava lite på linan, och idag var det min tur. Travade på linan, sedan utan lina, Ambra var jätteduktig! Sedan provade vi en liten galopp också, fortfarande utan lina. Gick kalasbra, hon är så duktig vår lilla Ambra! :) Det var riktigt skoj!

Nu ska vi äta klart vår lunch, sedan ut och rida Architecht och Sheraton. Puss hej!

RSS 2.0